Snijeg od Istre i Rijeke do Zagreba

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U zapadnim i središnjim dijelovima Hrvatske, ukljucujuci unutrašnjost Istre te Gorski kotar i Liku, od jutarnjih sati u petak mjestimice pada snijeg, izvijestio je Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Na Jadranu je jutros ponegdje bilo slabije kiše, a tijekom prijepodneva i lokalnih pljuskova s grmljavinom.



Danas poslijepodne i u noci ocekuje se premještanje ciklone s hladnom frontom preko sjevernog Jadrana i unutrašnjosti Hrvatske na istok kontinenta. Zbog toga ce na Jadranu i dalje biti povremene kiše, uz mjestimicnu grmljavinu, a u Gorskom kotoru, Lici i unutrašnjosti Istre snijeg, a novi snježni pokrivac mogao bi biti i viši od 10 centimetara, doznaje Hina od dežurne sinopticarke DHMZ-a Marije Mokoric.



U središnjoj Hrvatskoj ocekuje se u pocetku kiša i susnježica, a zatim snijeg kojeg ce prema kraju dana biti i u nizinama.



Snijeg se u petak poslijepodne i u noci ocekuje i na zagrebackoj gori, na Sljemenu, a bit ce ga mjestimice i u nižim podrucjima Zagreba. Kratkotrajna pojava snijega nošenog burom tijekom današnjeg dana i noci moguca je na sjevernom Jadranu. Najmanje oborina bit ce u Slavoniji.

U subotu se vec od jutarnjih sati ocekuje smirivanje vremena. U nedjelju poslijepodne ocekuju se nove oborine, na Jadranu mjestimicna kiša, a u unutrašnjosti kiša i snijeg.


Podijeli: Facebook Twiter