Snijeg najavljen i za Pulu!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako nas od službenog pocetka proljeca dijeli manje od dva tjedna, temperature koje ce vladati Hrvatskom nece davati povoda za radovanje toplom vremenu. Štoviše, novi val smrzavanja poceo je jutros i tijekom tjedna ceka nas povratak prave zime.

Naime, vec danas poslijepodne u nekim dijelovima zemlje bit ce snijega, ponajprije u Lici, Posavini i Slavoniji. Ozbiljnije padaline i pogoršanje vremena najavljeni su za utorak, srijedu i cetvrtak.

U utorak i srijedu snijeg bi trebao zabijeliti metropolu, s temperaturama od -2 do 3 Celzijeva stupnja. Snježne padaline najavljene su i za Pulu, Porec, Krk, Rijeku, Zadar...

Osim snijega, krajem tjedna treba se pripremiti i za niže temperature, koje ce pasti do -10°C u pojedinim dijelovima zemlje, najavljuje Državni hidrometeorološki zavod.

Od utorka se takoder na Jadranu ocekuje oblacnije vrijeme, a prema kraju dana i mjestimicna kiša, dok ce srijeda biti kišovita. U Primorju se ocekuje orkanska bura s olujnim udarima na sjevernom, te s jugom i istocnjakom na južnom dijelu.

Najavljeni vremenski uvjeti doprinijet ce kaosu u prometu. Vec danas je zbog bure dionica autoceste A1 izmedu cvorova Sveti Rok i Maslenica zatvorena za sav promet. Zato, naoružajte se strpljenjem, a kape, šalove i kapute nemojte još spremati u ormar!


Podijeli: Facebook Twiter