Snijeg mjestimice u Lici i na sjeverozapadu Hrvatske

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog jake bure na Jadranskoj magistrali (D8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabranjeno je prometovanje za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina), a od Bakra do Senja dodatno za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina), izvijestio je jutros Hrvatski autoklub.

Oprezno treba voziti jer su kolnici skliskim od snijega mjestimice u Lici i na sjeverozapadu zemlje.

Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice na dionicama autocesta: A1 od Bosiljeva do tunela Mala Kapela te A6 Rijeka - Zagreb između čvorova Ravna Gora i Bosiljevo.

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama u Gorskom kotaru: D32 GP Prezid - Delnice, D305 Parg - Čabar te na ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Čabra, a u Lici na D42 u mjestu Poljanak.

Zatvorena je državna cesta D3 na dionici Rijeka - Orehovica, zbog odrona. Obilazno se vozi preko Vežice ili čvora Škurinje. Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja. U prekidu je katamaranska linija Ubli - Vela Luka - Hvar - Split. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter