Snijeg kopni, grad u bljuzgavici

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ralica je ovih dana najzaposleniji stroj na poreckim ulicama. I u ponedjeljak je, nakon što je snijeg poceo kopnjeti, bilo posla napretek jer je, osim desetak centimetara ugaženog snijega, trebalo rašcistiti novi sloj koji je napadao u nedjelju poslije podne.

Do ranih popodnevnih sati sedamdesetak posto ulica u gradu bilo je ocišceno, saznali smo od glasnogovornice Usluge Vjere Muškovic. Nakon što su ocišcene glavne ulice, ralica i pometaci bacili su se na posao po naseljima, a u selima su radili kooperanti.



Porec je ostao bez soli za posipanje, ali ne zadugo jer su dopremljene nove kolicine iz Rijeke. Prema informacijama iz Usluge, nije bilo lomova grana i stabala pod težinom snijega.

Gradani su imali manje srece pa je, osobito u nedjelju, puno njih zvalo Hitnu medicinsku pomoc. Bilo je nekoliko slucajeva lomova ruku ili nogu, a cešce uganuca i išcašenja udova i ramena, saznajemo u Domu zdravlja. Sve su škole na Poreštini u ponedjeljak normalno radile i nije bilo problema s dolaskom djece ni profesora na nastavu.

Premda se s višim temperaturama i otapanjem snijega stanje normalizira, otužna je prljava bljuzgavica koja ostaje na ulicama nakon bjeline posljednja dva dana.


Podijeli: Facebook Twiter