Snijeg i u Dalmaciji, u Pazinu jutros minus 8

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U većem dijelu Hrvatske jutros je padao snijeg. Padalo je i u Dubrovniku, Splitu, Trogiru, Šibeniku, a zabijelili su se i Hvar, Omiš te Makarsko primorje. Najhladnije je bilo jutros u Pazinu, gdje je izmjereno minus osam  stupnjeva. Hladno je bilo i uz obalu Istre: Umag je mjerio -4, Pula -3, Medulin -2, a u Labinu, Livadama i u Buzetu izmjereno je -6.

Snijeg otežava promet u Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji i u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Zbog olujnog vjetra, zabrana je prometovanja između Senja i Karlobaga autobusima na kat i motociklima. Jak vjetar puše i na autocesti A1 između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići i na A6 Rijeka - Zagreb od Kikovice do tunela Tuhobić. Vozače upozoravamo da na put prema gorskim krajevima ne kreću bez zimske opreme.

Snijeg će poslijepodne u potpunosti prestati u cijeloj zemlji, no moramo se pripremiti na novi snježni nalet i to već idući tjedan, upozorava Ankica Stojanović iz Državnog hidrometeorološkog zavoda.
 
"Od utorka do četvrtka snijeg bi trebao padati svaki dan. Potkraj četvrtka moglo bi biti i blizu pola metra snijega", kazala je Stojanović.
Sutrašnje jutro u Istri će također biti vrlo hladno uz tek stupanj-dva više temperature zraka što se naročito odnosi na obalno područje gdje će jugo početi puhati već pred jutro. Dnevne temperature u porastu. (Hina, GI, Istramet., Index.hr)
 

Podijeli: Facebook Twiter