Snijeg i led okovali Europu, ima i poginulih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Snijeg i led u francuskim Alpama blokirali su 15.000 vozila na putu prema skijalištima ili na povratku sa skijanja, izvijestili su francuski mediji, a prenosi BBC.

Francuska je izdala narančasto upozorenje za vremensku nepogodu dok su lokalne vlasti poduzele napore za osiguravanje smještaja vozačima i putnicima tijekom noći na nedjelju.

U subotu su organizirana prihvatilišta u sportskim dvoranama u regiji Savoya.

Jedan muškarac je poginuo kada je njegovo vozilo palo u provaliju u regije Iserea, a tri osobe su izgubile život u incidentima povezanim sa snijegom diljem Francuske ranije ovoga tjedna, piše francuski dnevnik Le Monde.

Vlada je upozorila vozače da budu krajnje oprezni i da izbjegnu putovanje u ovim vremenskim uvjetima ako je ikako moguće.

Snijeg pada i u Sloveniji, BiH i Srbiji
Snijeg je tijekom noći počeo padati i u okolnim zemljama, a u Sloveniji u planinskim područjima napadalo je već i do 40 centimetara snijega, javljaju agencije.

Na većem dijelu Slovenije pada snijeg no za sada nije bitnije ugrozio promet, javlja slovenska novinska agencija STA.

Do jutra je u središnjem dijelu zemlje palo oko 25 centimetara snijega, u zapadnim i sjeverozapadnim planinskim područjima do 40 centimetara, na jugozapadu oko 20, a u ostalim dijelovima zemlje između pet i 15 centimetara.

Veći dio Hercegovine u nedjelju ujutro osvanuo je pod snježnim pokrivačem, a tanji sloj raskvašenog snijega zadržao se i na području grada Mostara, javlja Fena.

U Srbiji je u ranim jutarnjim satima počeo padati snijeg te je glavni grad Beograd do sedam sati bio pod tankim snježnim pokrivačem debljine do pet centimetara, javlja Tanjug.

Hidrometeorološki zavod Srbije očekuje da će u zemlji tijekom dana napadati 10 do 30 centimetara snijega, prenosi agencija Beta. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter