Snažan uragan pogodio zapad Australije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Snažan uragan zahvatio je u utorak zapadnu obalu Australije, prouzročivši znatnu štetu na stambenim objektima i raslinju te zatvaranje industrijskih centara na tom rudarskom području, izvijestile su spasilačke ekipe.

Uragan Christine, koji je po jakosti uvršten u treću skupinu na ljestvici od pet stupnjeva, donio je jake oborine praćene vjetrom bržim od 170 km/h, prekinuvši opskrbu električnom energijom u više naselja u državi Zapadnoj Australiji.

Oluja je oslabjela stigavši na obalu, ali je i dalje na snazi najviši stupanj pripravnosti u gradovima na njezinu putu, kao što su Port Hedland, Karratha i Dampier, gdje su dva najveća rudnika željezne rudače, BHP Billiton i Rio Tinto.

"Važno je da ljudi shvate da rizik još postoji. Općine na sjeverozapadu bit će u stanju najviše pripravnosti sve dok sigurnost ne bude potpuno zajamčena", ističe vatrogasna služba u priopćenju. "Stanovnici trebaju ostati kod kuće, u prihvatnom centru ili u najsigurnijem dijelu zgrade u kojoj borave."

U Wickhamu su stanovnici rekli da su vidjeli stabla koja su se raskolila pod naletom vjetra te uništene krovove i zidove kuća. Spasilačke službe nisu izvijestile o ozlijeđenima, samo o materijalnoj šteti srednjih razmjera. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter