Snažan potres pogodio Guatemalu, nema dojava o šteti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Snažan potres pogodio je Guatemalu, a epicentar je bio u blizini njezina glavna grada, Guatemala Cityja. Hitne službe izvijestile su da nema dojava o šteti ni ozljeđenima.

Epicentar potresa magnitude 6,2 stupnja po Richteru bio je samo desetak kilometara jugoistočno od Guatemala Cityja, ali i na dubini od oko 200 kilometara, što je ublažilo njegov učinak.

Dvojica očevidaca rekli su Reutersu da nisu osjetili potres niti su vidjeli ljude kako bježe van iz kuća kao što obično rade kada tlo počne snažno podrhtavati.

David de Leon, glasnogovornik guatemalske hitne službe CONRED, rekao je da nema izvještaja o šteti i žrtvama. Potres magnitude 6,2 stupnja može prouzročiti ozbiljnu štetu. Prošlog studenoga je više od 50 ljudi poginulo u potresu jačine 7,5 stupnjeva u guatemalskoj pokrajini San Marcos, planinskoj regiji blizu meksičke granice.

Taj je potres bio najjači koji je pogodio tu zemlju još od 1976., kada je u potresu jačine također 7,5 stupnjeva, s epicentrom 160 kilometara od Guatemala Cityja, smrtno stradalo oko 23.000 ljudi. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter