Snažan koncept, ležerna izvedba

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Projekt Matije Ferlina i Ame Henderson, predstava naziva "Zajedno na kvadrat/The Most Together We've Ever Been", sinoc je premijerno izveden u novom/starom prostoru Istarskog narodnog kazališta-Gradskog kazališta Pula na Sceni 5.K. Dvoranu Dramskog studija INK-a, na petom katu u zgradi iza kazališta, Ferlin i Henderson su krstili malim dramsko-plesnim komadom snažnog koncepta, a ležerne izvedbe.

Ame Henderson i Matija Ferlin za trajanja predstave nose suncane naocale, gotovo nikada ne micu pogled s publike i ulaze na scenu nezgrapno komicno. Raspon radnji koje izvode u tim kratkim periodima kada su na sceni je gotovo zapanjujuci. Scene se nižu bez odredenog logicnog ili narativnog slijeda, no to ne znaci da je predstava lišena narativnosti. Kljucni element predstave, koja varira od komicnog preko apsurdnog sve do pomalo romanticnog i sjetnog, je kontakt s publikom.

Pri kraju predstave kontakt izmedu glumaca i publike postaje tjelesan, a sam kraj predstave je zapravo vrhunac te intime. Glumci odvode jednog po jednog gledatelja iz dvorane u atrij Scene 5.K, pitaju ga kako mu je ime i zahvaljuju na dolasku. Umjesto aplauza, glumci dobivaju stisak ruke, a posjetitelji krišku lubenice koja ih ceka na izlazu.


Podijeli: Facebook Twiter