Snaga dvije tisuće mladih u pokretu

Navijačka zastava od 600 četvornih metara na Trgu maršala Tita
Navijačka zastava od 600 četvornih metara na Trgu maršala Tita

Rovinj je četvrtu godinu za redom domaćin međunarodnog rukometnog i nogometnog turnira Croatia Trophy koji se odvija pod motom "Snaga djece u pokretu". Tim je povodom Trg maršala Tita, na kojem se sinoć odigralo svečano otvaranje, vrvio mladim i veselim sudionicima koji su pristigli iz deset europskih zemalja - od susjedne Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine do mladih iz Austrije, Danske, Mađarske, Španjolske i mladih sportaša iz svih krajeva Lijepe naše.

Svečanom otvorenju turnira koji je okupio dvije tisuće sudionika, mladih od devet do 19 godina, prethodila su dva atraktivna događanja. U poslijepodnevnim satima na Trgu maršala Tita započeo je i nacionalni edukativni projekt pod nazivom "Aktivna Hrvatska", na kojem su građani svih dobnih uzrasta vježbali uz najpoznatiju fitness trenericu Renatu Sopek i trenera Ivana Antinovića.

U rovinjskom Multimedijalnom centru predavanje na temu "Socijalizacija djece oboljele od rijetkih bolesti" održale su prof. dr. Aida Mujkić, Saša Ilić, potpredsjednik Udruge za mukopolisaharidozu iz Srbije, dr. Zoran Dimeski u ime Association of citizen for rare disease "Life With Challenges" i dr. Irena Bralić spec. pedijatrije, koja je izlagala na temu "Partnerstvom roditelja i liječnika do zdravlja djece".

Otvaranje turnira plesnim su koracima uljepšale Rovinjske mažoretkinje koje su svoje mažoret-korake izvodile u pratnji članova Limene glazbe Rovinj. Publika je imala priliku vidjeti i 600 četvornih metara veliku zastavu ,kao i hrvatsku službenu maskotu Europskog prvenstva u rukometu "EURA 2018" - psa tornjaka pod imenom Tor. (Snimila i zapisala Nina ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter