Smrznuti studenti otišli s nastave

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Studenti Politehnike s Visoke tehnicke škole u Puli bojkotirali su u ponedjeljak nastavu jer se, vele, vec deset dana smrzavaju i u takvim uvjetima ne žele studirati. "Boravimo na faksu u hladnoci dok se u dekanatu grije. Više puta smo odlazili u dekanat i pitali kada ce upaliti grijanje, ali svaki put smo dobili odgovor 'sutra'. U ucionici sjedimo u jaknama, istice jedan od studenata koji se obratio našoj redakciji.

Ljuti su jer školarina za ovaj studij košta više od 11 tisuca kuna - od cega studenti placaju 7.500 kuna godišnje, a ostalo financira Županija i gradovi - te smatraju da, vec kada placaju, imaju pravo barem na to da im ne bude hladno.

Dekan Luciano Delbianco kaže: "To nam se dogadalo i prošlih godina, ali nije u nama problem i to studenti znaju. Spojeni smo direktno na Uljanik i kad oni ukljuce grijanje, pocinje i kod nas. Oni imaju svoja pravila grijanja, odnosno ukljucuju ga ako je pet dana za redom ispod 12 stupnjeva celzija. Razgovarali smo s upravom Uljanika i Plinarom te dogovorili da zapocnu s grijanjem, nažalost ovisimo o njima, a dodatnog grijanja nemamo".

Istice da su mu se studenti požalili da im je hladno te da su u dogovoru s njim otišli s nastave. Uljanik bi grijanje trebao ukljuciti u utorak ujutro, a nastava ce zapoceti u popodnevnim satima, dok ce se propuštena predavanja nadoknaditi.


Podijeli: Facebook Twiter