Smrt vozača u strahovitom srazu sa stablom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Građevinski poduzetnik Stjepan Supina iz Bedekovčine koji je živio u Novigradu poginuo je u teškoj prometnoj nesreći na cesti između Marede i Dajle u nedjelju oko 18.45 sati. Kamionom marke mercedes tvrtke Supina izletio je s ceste i zabio se u stablo te poginuo na licu mjesta.

Cesta Dajla – Mareda je zbog nesreće za sav promet bila zatvorena do 23.30 sati kada je uklonjen kamion i uspostavljen promet. Na mjesto nesreće upućeni su vatrogasci koji su iz kamiona izvukli tijelo te zamjenik pazinskog općinskog državnog odvjetnika Darko Pavičić radi očevida. Supina je u kamionu bio sam. Pavičić je tijekom očevida izuzeo sve tragove i naložio obdukciju tijela te vještačenje kamiona.

Nesreća se dogodila kada je Supina upravljajući kamionom marke mercedes krapinskih oznaka u smjeru Dajle iz neutvrđenog razloga skrenuo s ceste udesno i frontalno udario u stablo uz cestu. Naložena je obdukcija tijela i vještačenje vozila te ostala potrebna vještačenja, izjavio nam je nakon očevida Darko Pavičić ne navodeći podatke poginulog vozača.

Prema neslužbenim informacijama na mjestu događaja, vozaču je najvjerojatnije pozlilo. Jedan njegov dugogodišnji prijatelj i radnik, šokiran prizorom na cesti, rekao na je da se Supina tijekom jutra žalio na glavobolju, a svoje je tegobe navodno pripisivao problemima oko naplate odrađenih poslova.

Mještani su nam rekli da je cesta Dajla – Mareda potpuno u mraku, bez rasvjete, a da su uz nju brojna stabla u koja se automobili često zalijeću te da bi ih trebalo posjeći.

- Ovo je užas od ceste, uvijek me strah njome voziti zbog tih stabala, kazao nam je vidno potresen kolega poginulog vozača. (Napisao i snimio Mateo SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter