Smrt putnice u Fiatu skrivio vozeći pod utjecajem alkohola

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gotovo devet mjeseci nakon teške prometne nesreće u kojoj je smrtno stradala mlada Puljanka, 23-godišnja Lena Lajić, Općinsko državno odvjetništvo u Puli je, nakon dovršene istrage, podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina, 23-godišnjaka iz Vodnjana, osumnjičenog da je kriv za nesreću za smrtnom posljedicom, u kojoj je stradao još jedan mladić koji je također bio putnik u Fiatu, a u nesreći je zadobio teške ozljede. Radi se o 21-godišnjaku iz Zagreba, dok suvozač u vozilu, 22-godišnji državljanin BiH, nije ozlijeđen.

Vodnjanac će na Općinskom sudu u Puli odgovarati jer je kršenjem propisa o sigurnosti prometa prouzročio smrt jedne osobe i izazvao opasnost za život još jednog putnika koji je u toj nesreći teško stradao.

Kobna nesreća dogodila se 19. ožujka ove godine. Vodnjanac je za upravljač Fiat Punta sjeo pod utjecajem alkohola - utvrđeno je da je bi pod utjecajem 1,34 promila - te se kretao županijskom cestom iz smjera Banjola prema Premanturi. Kako se navodi u optužnici, protivno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, iako zbog pripitog stanja nije bio sposoban za vožnju, nije se vozilom kretao sredinom obilježene prometne trake i nije brzinu kretanja prilagodio osobinama ceste, pa je na predjelu Šćuza, u zavoju u lijevo, skrenuo na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera te je izgubio kontrolu nad automobilu i u zanošenju vozilom izletio van kolnika i udarilo u nosač prometnog znaka te stablo.

Lena Lajić, putnica koja je sjedila na stražnjem sjedalu, kao i teško ozlijeđeni 21-godišnja, od težine zadobivenih ozljeda je preminula na mjestu događaja.

S obzirom na pravnu kvalifikaciju kaznenog djela za koje se tereti 23-godišnjak, prijeti mu zatvorska kazna od tri do 12 godina. (M. VUKŠIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter