Smršavjela 50 kilograma slušajući 2Cellos

2 Cellosi očarali su cijeli svijet…
2 Cellosi očarali su cijeli svijet…

Violončelistički dvojac 2cellos, koji svojom glazbom i vrhunskim koncertima oduševljava obožavatelje u cijelom svijetu, osim za kulturno uzdizanje, zaslužni su, izgleda i za gubitak kilograma.

Naime, kako tvrdi Catherine Levine iz mjesta Huntsville u Alabami u SAD-u, čiju je priču objavio tamošnji lokalni list, glazba 2Cellosa pomogla joj je da izgubi ukupno 50 kilograma otkad je dvojicu hrvatskih čelista čula na koncertu s Eltonom Johnom u Huntsvilleu u rujnu 2012. godine.

Tako je na koncertu kupila CD na kojem muziciraju Stjepan Hauser i Luka Šulić, a nakon nekog vremena počela je primjećivati da gubi na težini. Nekoliko tjedana nakon posjeta koncertu 2Cellosa izgubila je pet kilograma.

- Apetit mi se smanjio, imala sam bolju kontrolu obroka. Nisam bila svjesna što se dogodilo. Jedino što se promijenilo bilo je to što sam slušala njihovu glazbu, kaže Levine kojoj su se kilogrami nastavili topiti proporcionalno s količinom nota 2Cellosa koje je slušala.

Stoga je opet otišla na njihov koncert u Alexandriju u saveznoj državi Virginiji te u Las Vegas, gdje su opet nastupili s Eltonom Johnom. S još jednom obožavateljicom iz Hrvatske, koju je pronašla na Twitteru, pokrenula je fan web stranicu sa informacijama o svojim omiljenim izvođačima everything2cellos.com. Levine planira vidjeti 2Cellos na njihovih osam nastupa tijekom turneje u SAD-u.

- Mnogo je ljudi koji na različite načine reagiraju na glazbu dvojice mladih čelista. Otkrila sam da njihova glazba utječe na moje raspoloženje, a to nije slučaj sa glazbom općenito. Postoji nešto u načinu na koji sviraju violončelo. Govoreći o utjecaju koji imaju na mene želim im zahvaliti na onome što su mi učinili, a ono što se dogodilo meni, može i drugima i to je ohrabrujuće, zaključila je Levine. (P. LUKEŽ)


Podijeli: Facebook Twiter