Smrad iz Vele Vale

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Osim što je voda u valbandonskoj Veloj Vali duboka oko cetiri metra pa pri svakoj kiši pocinje ulaziti u okolne kuce, u posljednje vrijeme dodatni je problem i nesnosan smrad zbog izlijevanja otpadnih voda iz septickih jama.

Prema rijecima citatelja koji se obratio našoj redakciji, u kucama uz "jezero" stanari imaju septicke jame jer se zbog niskog terena nisu mogli spojiti na kanalizaciju. No, navodi on, iz Opcine Fažana nakon obilnih padalina samo su postavili vrece s pijeskom, što je nedovoljno za obranu od poplava i neugodnih mirisa.

- Supruga se obratila Opcini i tamo su joj rekli da se jezero ne može ispumpati jer bi se zbog tolike kolicine vode zacepio Fažanski kanal. To je nebuloza, ne znam kako službene osobe tako uopce mogu govoriti, kaže naš citatelj.

Pitali smo nacelnicu Fažane Adu Damjanac ima li Opcina rješenje za pražnjenje vode iz Vale. No, prema njenim rijecima, nemoguce je ispumpati vodu jer se radi o enormnim kolicinama pa ce razgovarati s nadležnima u Istarskoj županiji i Hrvatskim vodama da zajedno pokušaju naci neko rješenje.


Podijeli: Facebook Twiter