Smolčić: U Poreču ćemo izgraditi heliodrom

Nikola Nino Smolčić (V. HABEREITER)
Nikola Nino Smolčić (V. HABEREITER)

Nikola Nino Smolčić, predsjednik Mladeži Gradske organizacije HDZ-a, kandidat je ove stranke u utrci za gradonačelnika Poreča. Službeno se predstavio na večerašnjem skupu u Obrtničkom domu, pred 60-ak okupljenih. Dvadesetpetogodišnji Smolčić završio je turističko-ugostiteljsku školu, obrtnik je po struci, oženjen je i otac jednog djeteta.

- Stanje u gradu nije dobro, dosad je vladala višedesetljetna samodostatnost i učahurenost vlasti IDS-a, koji je zajedno s HSU- om i SDP-om učinio građane ovoga grada taocima, rekao je Smolčić. U programu HDZ-a za Poreč najavio je reviziju vođenja Grada i učinkovitosti gradskih službi te istaknuo da će dalje razvijati turizam u gradu, koji je daleko od svog potencijala, te biti aktivan u strateškoj izradi infrastrukturnih objekata za poboljšanje turističke kvalitete.

- Ići ćemo u gradnju kongresnog centra u Poreču, jer nemamo nijedan, gradit ćemo tematske parkove i putničku luku za jahte i megajahte te se zalagati da Poreč postane ekološki očuvana kulturna destinacija, rekao je Smolčić.

Dodao je da će se zalagati i za gradnju heliodroma, koji će omogućiti lakši dolazak poslovnih partnera u Poreč i bolje funkcioniranje Hitne medicinske pomoći. Najavio je unaprjeđenje poljoprivrede kroz poticanje brendova te istaknuo da će posebnim pogodnostima formirati timove za investicije u gradu. Tu su još i jačanje gospodarstva i razvoj poduzetničkih zona te gradnja doma za mlade, koji bi imao polivalentne sadržaje, kao i uvođenje dva dodatna tima Hitne medicinske pomoći i gradnja crkve na Finidi.

Okupljene su pozdravili i Sanjin Baković, dopredsjednik Mladeži HDZ-a, Jasna Opačak iz HDZ-a Buja te Filip Stopić, predsjednik porečke organizacije HDZ-a. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter