Smokovic traži da se Culina povuce

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na Županijskom sudu u Rijeci citanjem iskaza svjedoka u fazi istrage, nastavljeno je sudenje Draženu Golemovicu i ostalima osoba za više kaznenih djela u slucaju "Ipsilon". USKOK je njih devetero optužio za kažnjiva djela zloporabe položaja i ovlasti, poticanja na zloporabu položaja i ovlasti, protuzakonita posredovanja te primanja i davanja mita.

Golemovic je optužen da je uz pomoc pet policijskih službenika, carinskog službenika, opcinske državne odvjetnice i procelnika u poreznoj upravi dobivao službene podatke koji po zakonu nisu bili dostupni.



Jedna od optuženih, bivša državna odvjetnica u Pazinu Davorka Smokovic, na pocetku rasprave zatražila je da zamjenica ravnatelja USKOK-a Sajonara Culina sama odustane od sudjelovanja u ovom predmetu. Kao razlog je navela svoje saznanje da je Culina pozvala branitelja prvooptuženika Golemovica, odvjetnika Ljubu Pavasovica Viskovica, na kavu u stanci prošle rasprave. Smokovic je izrazila sumnju u pristranost predstavnice USKOK-a navevši da u okolnostima prošle rasprave Culina nije smjela to uciniti.

Smokovic je na toj raspravi zatražila izuzece Culine, ravnatelja USKOK-a Dinka Cvitana i glavnoga državnog odvjetnika Mladena Bajica navodeci kako sumnja da u vezi sa sudenjem postoje neki dogovori te da je od Golemovica i odvjetnika dijela optuženih bila izložena pritiscima da prizna djela za koja je optužena.

Tada je njen zahtjev odbijen, a danas je Sajonara Culina kazala da zahtjeve Davorke Smokovic shvaca kao nacin njezine obrane te da nema razloga povuci se iz predmeta.

Na prvoj raspravi Golemovic i još petero optuženih priznalo je krivnju, a ostali su se ocitovali da se ne osjecaju krivima. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter