Smjena generacija u istarskim javnim ustanovama

Pulski aerodrom (M. ANGELINI)
Pulski aerodrom (M. ANGELINI)

U brojnim javnim ustanovama i institucijama u Istarskoj županiji ovih dana mijenja se vodstvo. Nakon što je Hrvatski zavod za zapošljavanje raspisao natječaj za predstojnike svih područnih ureda u Hrvatskoj, u tijeku je i onaj za predstojnika pulske područne službe.

Kako doznajemo, prof. Marko Maršić otišao je u mirovinu, a v. d. predstojnika postala je Tanja Lorencin Matić, dosadašnja rukovoditeljica Odjela posredovanja i pripreme za zapošljavanje. Iako su do nas došla "šuškanja" da će na to mjesto doći Silvija Hrelja iz gradskog odjela za društvene djelatnosti, inače supruga zastupnika Silvana Hrelje, ona je te špekulacije opovrgnula i rekla da nije poslala molbu za to radno mjesto. Dapače, veli, nije ni znala da je natječaj otvoren.

Vodstvo je nedavno promijenio i pulski Centar za socijalnu skrb - na mjesto dosadašnjeg ravnatelja Marina Fola na četiri je godine imenovana Dorijana Srdić. Javni natječaj bio je objavljen krajem kolovoza. Srdić je svojevremeno već radila u pulskom Centru.

U mirovinu navodno ide i dugogodišnja ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Ljubomira Radolović, koja bi, po našim informacijama, trebala raditi do kraja ove godine. Ministarstvo zdravlja nedavno je raspisalo natječaj za to radno mjesto - otvoren je do 6. prosinca, a mogu se javiti osobe s visokom stručnom spremom, završenim sveučilišnim diplomskim studijem i najmanje pet godina radnog iskustva u struci. Mandat također traje četiri godine. Radolović nam je potvrdila da joj mandat traje do 15. siječnja 2013. te se "za sada priprema za mirovinu".

Dodajmo da se kao izgledni kandidati za ovo mjesto spominju Aleksandar Stojanović, Danijela Lazarić-Zec i dr. Vlasta Skopljak, a svi su voditelji služba Zavoda.

Ravnatelj pulske bolnice Lems Jerin također uskoro stječe uvjete za starosnu mirovinu, ali će po svemu sudeći četverogodišnji mandat odraditi do kraja, dakle još dvije i pol godine. (piše B. PETROVIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter