Smiruje se situacija u Padanima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Situacija na požarištu u Padanima kod skladišta streljiva polako se smiruje. Detonacije se ne cuju od srijede poslije podne. Povremenih ipak još može biti, no one više nisu opasne za stanovništvo okolnih naselja koje nece biti ponovno evakuirano.

Na cjelokupnom požarištu nema više otvorene vatre. Vatrogasci JVP-a Knin i državne intervencijske postrojbe su i dalje na požarištu i kontroliraju rubne dijelove, rekao je zapovjednik šibensko-kninske vatrogasne zajednice Darko Dukic.

Predsjednik Republike Ivo Josipovic u srijedu je na sastanku Kriznog stožera u Kninu rekao da se vojarna mora tretirati kao opasan teren i kada se požar ugasi.

Na sastanku su bili i potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva Darko Milinovic i potpredsjednik Vlade Slobodan Uzelac. Milinovic je rekao da ce se mjeriti radiaktivnost da bi se izbjegle bilo kakve dezinformacije.

Nacelnik Glavnog stožera oružanih snaga RH general pukovnik Drago Lovric rekao je u Dnevniku HTV-a da požar niije izbio u skladištu i da oružane snage nisu odgovorne za požar. Naglasio je da oružane snage koriste oružje koje nema nikakvo zracenje.

Još uvijek su zatvorene dionica ceste Gracac - Knin i Knin - Kistanje, a dijelom je u prekidu i željeznicki promet.


Podijeli: Facebook Twiter