Smirivanje vremena tek za vikend

Kiša će nas pratiti do kraja radnog tjedna (N. LAZAREVIĆ)
Kiša će nas pratiti do kraja radnog tjedna (N. LAZAREVIĆ)

Kiša koja već danima ne posustaje tijekom današnjeg je dana po podacima Istrameta najviše napadala u središnjoj i istočnoj Istri.

Žminj (Rudani) je do 15 sati bilježio 40 mm (litara kiše po četvornom metru), labinska meteopostaja Kazakape evidentirala je 35 mm, Pazin 31 mm, Vodnjan je imao 21 mm, Pula 17 mm. Ostali istarski gradovi nisu zabilježili mnogo oborina: Rovinj 12, Buzet 8 mm, Poreč 7 te Umag 6 milimetara.

U ponedjeljak je pak najviše kišilo na jugu Istre pa je tako u Medulinu palo 38 mm, na Rtu Kamenjak 37 mm, dok je Pula bilježila 31 mm oborina. Vodnjan je imao 26 mm, Pazin 16 mm, Poreč 14 mm, Labin 11 mm, Umag 8 mm, a Buzet 4 mm.

I u nedjelju je kišilo gotovo u cijeloj Istri, ali posvuda umjereno.

Najviše dnevne temperature danas su se kretale od 16,7 stupnjeva Celzija u Poreču, 15,1 je bilo u Puli, 14,9 u Umagu, 14,8 u Buzetu, 14,6 u Labinu, 14,4 u Vodnjanu dok je u Pazinu bilo tek 13,3.

Najniže dnevne temperature bile su pak, očekivano, na Vojaku na Učki (5,5 stupnjeva), na Poklonu (8,1 stupnjeva) i u Pazinu (9,3 stupnjeva).

- I dalje nam s jugoistoka neumorno pristižu oblaci koji Istri donose obilniju kišu. Promjenljivo i kišovito vrijeme nastavit će se idućih dana, najavljuju u Istrametu napominjući da je kratkotrajno smirivanje moguće tek za vikend. Temperature mora u Rovinju i Puli iznose 20 stupnjeva.

Biometeorološke prilike nisu povoljne pa bi neki mogli osjećati manjak energije i koncentracije, pa čak i glavobolju. Tegobe uzrokovane vremenom imat će i kronični bolesnici. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter