Smiješano petsto caša koktela

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nastupom Poreckih mažoretkinja i plesaca udruge mladih USB u petak navecer na gradskoj rivi startala je porecka turisticka fešta, koja je ove godine dobila novo ime - Porec Tourist Festival, umjesto dosadašnjeg Porec 24 sata, i održava se u nešto ranijem terminu.

Središnji dio veceri bio je Guiness Show, program u kojem su koktel-majstori iz udruge Gastro Porec udružili snage u pripremama za miješanje najveceg koktela na svijetu. Koktel nosi naziv Porecki osmijeh i izraden je po smjernicama Hrvatske gospodarske komore, a sastoji se od pica hrvatskih proizvodaca, votke, triple seca i vocnih sokova.

Pripremljena je tocno 501 caša koktela, što je priprema za svjetski rekord, kada porecki barmeni namjeravaju smiješati ukupno 1.001 cašu.

U službenom dijelu programa podijeljene su nagrade najboljima u ovogodišnjoj ekoakciji "Dodir leptira", za najuredeniji mjesni odbor, okucnicu i balkon.

Brojni domaci i turisti koji su se te veceri natiskali na gradsku rivu imali su prilike isprobati nešto od gastro i ponude pica na dvadesetak štandova od Carinskog gata do zgrade gradske uprave, a oni najizdržljiviji nastavili su party uz DJ-eve do cetiri sata ujutro, kada je završio prvi dan maratonske porecke fešte.  (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter