Smijenjeni šefovi hrvatskog FBI-ja i krim policije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prema neslužbenim, ali pouzdanim izvorima Glasa Istre, novi ravnatelj policije Oliver Grbic smijenio je Tihomira Kralja, šefa policijskog Uskoka, tzv. "hrvatskog FBI-a", kao i Borisa Spudica, šefa kriminalisticke policije, a navodno je smijenjen i Kraljev pomocnik Željko Brinska. Naš izvor, naime, tvrdi da ih je Grbic pozvao s godišnjeg odmora da dodu u njegov ured, gdje im je u zasebnim razgovorima, dakle svakom ponaosob, priopcio da ih od ponedjeljka, 10. kolovoza, rasporeduje na novu dužnost.

Kralj ce tako biti prebacen u Odjel kriminaliteta droga, kojem bi trebao postati nacelnik, dok ce Spudic otici na Policijsku akademiju. O tome tko ce ih zamijeniti zasad se može samo nagadati, ali, prema našem izvoru, koji potvrduje navode nekih medija, to bi trebala biti Grbiceva rijecka ekipa. Kralja ce vjerojatno zamijeniti Božo Barbaric, koji je u Rijeci bio nacelnik Odjela kriminaliteta droga, a na Spudicevo bi mjesto trebao doci Vitomir Bijelic, nacelnik rijecke krim policije.

Kako stvari zasad stoje, a rijec je o smjeni koja se, bar medu dobro upucenima, vec neko vrijeme i ocekivala, ovim se cinom nastavlja uklanjanje kadrova bivšeg ravnatelja policije Vladimira Fabera s celnih mjesta u policiji. Hoce li s novim, Grbicevim izabranicima policija stopirati sve znacajnije istrage i antikoruptivne akcije, koje bi - da su Faber i njegovi ljudi ostali na njenom celu - zasigurno urodile plodom i rezultirale procesuiranjem bar pokoje krupne ribe, a o cemu se sada naveliko spekulira, ostaje za vidjeti.


Podijeli: Facebook Twiter