Smijenjena Uprava TV Istre

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sudbina TV Istre i dalje je neizvjesna, u petak su poslijepodne članovi Uprave Jelana Vitasović, Snježana Šestan i Milan Pavlović dobili elektroničkom poštom obavijest da su razriješeni dužnosti.

"Žalosno je to što se događa s TV Istrom", kaže Pavlović, dodajući kako mu je u ovom trenutku najviše žao što će ljudi ostati bez polovice plaće za svibanj koja im je ovih dana trebala biti isplaćena. Vitasović, Šestan i Pavlović koriste godišnji odmor, a što će nakon toga biti ne znaju odgovoriti. U međuvremenu redakcija se osipa, a preostali novinari i tehničari, u skladu s mogućnostima, nastoje održati program.

-Želimo da se program emitira dok se ne prevladaju nastali problemi", kaže novinaraka Nensi Pereša, ali ni ona ne zna kako će se sve to završiti i do kada će TV Istra emitirati program.

Nakon jučerašnje smjene za direktoricu je navodno imenovana izvjesna Ivana Legin iz Zagreba, a Zoran Vencl član Uprave Puljanka d.d., koji je prekjučer obećao dati izjavu za "Glas Istre" isključio je mobitel. Trgovački sud u Rijeci odbacio je postupak predstečajne nagodbe zbog izostanka odluke vlasnika TV Istre, tvrtke Puljanka d.d., o dokapitalizaciji TV Istre, odnosno povećanju temeljnog kapitala, što je bilo ugrađeno u prijedlog predstečaja. (M. R.)
 


Podijeli: Facebook Twiter