Smijenjena stečajna upraviteljica Glas Istre trgovine

(M.ANGELINI)
(M.ANGELINI)

Na jučer održanom ročištu vjerovnika Glas Istre trgovine d.o.o. u stečaju jednoglasno je donijeta odluka da se ne prihvaća izvješće stečajne upraviteljice Višnje Rosenberg Volarić i da će se imenovati novi stečajni upravitelj. Temelj za njezinu smjenu je prigovor bivšeg radnika Predraga Srdića koji se žalio na nepotpun potpis koji broji tek 50-ak kioska. Informacija je to koja je objavljena u zapisniku s izvještajnog ročišta, a na kojem je predsjedala stečajna sutkinja Daniela Korlević.

Dakle, stečajni postupak propale pulske tvrtke s višemilijunskim dugom i 400 radnika, stalnih i povremenih, koji su ostali bez posla - kreće ispočetka! Na tom je ročištu Rosenberg Volarić navela kako je tražila od bivšeg člana Uprave, Alberta Faggiana dostavu dokumentacije, posebice knjigovodstvene od 2010. godine, ali je do jučerašnjeg dana nije zaprimila te je zatražila od suda da upozori Faggiana na dužnost suradnje sa stečajnim upraviteljem. Rosenberg Volarić je upozorila da Brionka-trgovina i Tisak koriste kioske Glasa Istre trgovine, ali ne plaćaju zakup.

U zapisniku stoji da je najveći vjerovnik Glas Istre trgovine Istarska kreditna banka Umag koja potražuje 28,5 milijuna kuna i upisala je založno pravo na djelu od ukupno 108 kioska. Slijedi Ministarstvo financija s 26,6 milijuna kuna potraživanja. Tvrtka Orbico traži 6,8 milijuna kuna, a svoje potraživanje je pokrila založnim pravom nad svih 10 automobila tvrtke i svih 108 kioska kao na imovini u njima. Dakle, sva imovina dužnika je pod razlučnim pravom, a kiosci i dva puta.

Mercator, Lidl i Hrvatska pošta zbirno potražuju 115,3 tisuća kuna, a 31 bivši radnik 955 tisuća kuna. Pored svega toga Zagrebačka banka potražuje 3,5 milijuna kuna stvarnog duga i 176,2 milijuna kuna po osnovi sudužništva. Radi naplate tih kredita banka je upisala založno pravo nad nekretninama Glas Istre trgovine u Rovinju, Rijeci, Puli, Pazinu i Buzetu. (P. G.)


Podijeli: Facebook Twiter