Smijenjena Hloverka Novak Srzic

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hloverku Novak Srzic teško je smijeniti cak i kad to želi formalno joj nadredeni v.d. glavnog ravnatelja HRT-a Josip Popovac. Programskom vijecu HRT-a za takvu odluku trebala je, naime, pet sati duga sjednica i jedno sat vremena konzultacija iza zatvorenih vrata.

U konacnici Hloverka Novak Srzic vecinom glasova vijecnika više nije v.d. direktorica programa HTV-a, baš kao što Renato Kunic više nije v.d. glavnog urednika Informativnog programa HTV-a. Funkcije ih je koštao novi u Saboru usvojen statut HRT-a cijom objavom u Narodnim novinama njihove ovlasti objedinjuje u funkciji glavnog urednika HTV-a. Sukladno prijedlogu Josipa Popovca za v.d. glavnu urednicu izbrana je Gordana Mrden, dosadašnja pomocnica Hloverke Novak Srzic, dok je v.d. urednika redakcije IP-a novinar Dražen Miocic.

Svim ovim odlukama prethodio je teško objašnjiv kraval. Popovcu je naime trebalo "samo" šest glasova od devet nazocnih clanova Vijeca da njegovi prijedlozi produ. Ali dobio ih je pet! Protiv smjene je primjerice bio Josip Jovic, koji je primijetio da se dvojac HTV-a silom i bez potreba mijenja.

Vijece se tada povuklo na stranu. Kada su se vratili, na glasovanje su dali ista imena. Netko se iza zatvorenih vrata ipak predomislio. Izabrani glavni urednici radija i televizije te vršitelji dužnosti urednika redakcija u idealnom scenariju obavljat ce svoju dužnost tri mjeseca.

Programsko vijece HRT-a i Nadzorni uspjeli su raspisati natjecaj za izbor predsjednika Uprave javnog servisa. No i taj se posao pretvorio u istinski rat predsjednice Nadzornog odbora Silvije Luks s jedne strane i gotovo kompletnog Programskog vijeca s druge strane na celu s predsjednicom Nadom Zgrabljic Rotar. Silviji Luks nije valjalo ništa, predloženi tekst natjecaja pogotovo, a svaka kritika bila je prije svega uperena protiv aktualnog v.d. vodstva kuce.


Podijeli: Facebook Twiter