Smijenjen trener arenašica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na prvom ovotjednom treningu rukometašica Arene u ponedjeljak raskinuta je suradnja izmedu kluba i trenera prve ekipe Radomira Gligorovica.

To iznenaduje jer nije cest slucaj da trener napusti klupu samo dva dana nakon što je njegova ekipa izborila plasman na final four hrvatskog kupa, po drugi put u svojoj povijesti, a usto je i odlicno plasirana u prvenstvu.

"Problemi nisu od jucer, vec 20-ak dana tinjaju nesuglasice izmedu trenera Gligorovica na jednoj te mene i ekipe na drugoj strani. Nitko ne želi pritom poreci odlicne rezultate koje je klub pod njegovim vodstvom postigao u ovoj sezoni, ali isto se tako treba naglasiti i da nije on jedini za to zaslužan.

Kostur ove ekipe na okupu je vec niz godina i nisu preko noci naucile igrati te sam zamjerao treneru što je, po mom mišljenju, donekle degradirao njihov rad i rad kondicijskog trenera Milovana Savica, a sebe previše uzdizao. To nisam želio dopustiti jer smatram da klub mora biti iznad svakog pojedinca", pojasnio nam je predsjednik Arene Mladen Boljun.

"Igracice su se požalile da padaju u formi i tražile su jace treninge. Trener nije htio prihvatiti neke dobronamjerne savjete pa je u ponedjeljak došlo do sporazumnog prekida suradnje izmedu njega i kluba. Alenka Benazic ce biti trenerica i igracica, a na klupi ce kao njen pomocnik ostati sjediti Savic", dodao je.

"Krajem prošle sezone došlo je do zasicenja i ekipa je dosta bila pala pa sam ja, kad sam ljetos doveden u klub, postavio samom sebi nekoliko realnih ciljeva koje mislim da sam u potpunosti ostvario. Maksimalno sam, od prve do posljednje, podigao igracice psihicki i fizicki, a pritom smo zabilježili odlicne rezultate i mogu reci da sam za klub uradio sve što je u ovom trenutku bilo u mojoj moci.

S druge strane, nisam po prirodi pokvarena osoba i izgleda da mi je to u ovom slucaju bila najveca mana, ali upravo zato iz kluba odlazim uzdignuta cela i mogu svakom pogledati u oci", rekao je Gligorovic. (I. CEROVAC)

Promjene i u umaškom klubu
Poslije subotnjeg izdanja protiv "Arene" u cetvrtfinalu, koje nije zadovoljilo umaške poklonike rukometa, a ni njega samog, trener "Umaga" Vojislav Vujic odlucio je ponuditi ostavku na tu dužnost. Na preksinocnjoj je sjednici Izvršni odbor kluba usvojio trenerovu ostavku i tu prazninu "zatvorio" iz vlastitih redova. Za trenera prve momcadi imenovan je dosadašnji prvi suradnik Vujica i trener kadetkinja Dragan Rajic. Sve to ima zajednicki nazivnik - želju da se ekipa "probudi" pred jednu od najvažnijih utakmica za ostanak u ligi, subotnji susret s varaždinskom "Kokom". (M. G.)


Podijeli: Facebook Twiter