Smijenjen ravnatelj Strukovne škole Anto Babić

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako su se u Strukovnoj školi u Puli nadali da do toga neće doći, prošlog je tjedna smijenjen ravnatelj Anto Babić, a na njegovo je mjesto kao v.d. ravnatelja postavljena pedagoginja škole Ljiljana Meščić Blažević.

Iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta uputili su zahtjev školskom odboru da u roku dva dana razriješe ravnatelja. Kao što smo već pisali o ovom slučaju, Ministarstvo je pokrenulo postupak razrješenja za 14 ravnatelja zbog nepravilnosti pri upisu u prve razrede, a među njima se našao i ravnatelj pulske srednje škole.

- Nadali smo se da do toga neće doći jer mjesec dana iz Ministarstva nije stizao nikakav dopis, ali ipak ga nisu poštedjeli. Žao nam je da je gospodin Babić, koji je 20 godina uspješno vodio ovu školu, razriješen, i to samo nekoliko mjeseci prije odlaska u mirovinu, kazala je v.d. ravnatelja Meščić Blažević.

Školski odbor prethodno se negativno očitovao na nalaz prosvjetne inspekcije jer smatra da je takva sankcija pretjerana budući da se ravnatelj nije ničime okoristio.

Istina je da je Babić upisao sedam učenika koji nisu prešli upisni prag, ali učenici su upisani na nepopunjena mjesta, dakle nije uskraćen upis drugima.

K tome, ravnatelj je to učinio u dogovoru s upisnom komisijom, nastavničkim vijećem i školskim odborom koji su nadležnima uputili i prosvjedno pismo.

Protiv smjene ravnatelja bilo je i vijeće roditelja, ali unatoč tome što su svi u školi ustali u Babićevu obranu, Ministarstvo nije uvažilo njihove zahtjeve.

Babić se trenutno nalazi na bolovanju, a u svibnju stječe uvjete za odlazak u mirovinu. Prema zakonu, školski odbor mora u roku mjesec dana raspisati natječaj za izbor novog ravnatelja ili ravnateljice škole. (M. J.)


Podijeli: Facebook Twiter