Smijenjen Istrin povjerenik za sigurnost

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vladimir Raste, licencirani povjerenik za sigurnost Istre 1961 od strane HNS-a, više ne obnaša tu dužnost. Odluka je to koju je Rasteu priopcio direktor kluba Andrej Sazonov, nakon što se konzultirao s clanovima Izvršnog odbora i predsjednikom Mihailom Šceglovom.



U obrazloženju koje nam je prenio glasnogovornik Istre 1961 Daniele Sponza, stoji da je stav da se nitko tko je na bilo koji nacin vezan uz klub ne smije miješati u politiku, pa samim time niti komentirati izjave pojedinih ministara, jer se zna tko je zadužen za davanje izjava. Tako nešto se ne radi u ozbiljnom klubu, a u Istri 1961 smatraju da oni to jesu, pa stoga svatko mora snositi odgovornost za svoje postupke.



Sam Raste nam je rekao da njegova reakcija na izjave ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovica na racun subotnje prekinute utakmice izmedu Istre 1961 i Rijeke nije izvucena iz konteksta. Da li je platio glavom zato što se usudio drznuti i javno kazati da reakcija ministra Jovanovica, koji je nesumnjivo pripomogao zeleno-žutima da ovu utakmicu ne izgube za zelenim stolom, nije bila na mjestu, ili je bio samo žrtveno janje nekih viših interesa, teško je (us)tvrditi.

Ostaje samo cinjenica da ce u subotu protiv Intera netko drugi biti glavni i odgovorni za sigurnost posjetitelja na Drosini. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter