Smijenjen Dražen Majic

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Glavnoj urednici Informativnog programa HTV-a Hloverki Novak-Srzic u utorak je istekao rok za kojeg se morala ocitovati o pokretanju postupka svoje smjene, što ga je još prije mjesec dana predložio tadašnji ravnatelj HTV-a Blago Markota. Je li ocitovanje stiglo do Ravnateljstva HRT-a, u srijedu sa stopostotnom sigurnošcu nije znao ni glasnogovornik HRT-a Danko Družijanic. Na potezu je Ravnateljstvo HRT-a koje više nema nikakvih formalnih prepreka da odugovlaci s pisanjem svog ocitovanja o njenoj smjeni.

Sadržaj tih ocitovanja, pa i onog Novak-Srzic, u kojem je obecala reci sve o svima, ostaje nepoznanica sve do njihove objave na prvoj sljedecoj sjednici Programskog vijeca HRT-a. A ta se, vjerojatno, nece dogoditi sve do druge polovice sijecnja, taman da Novak-Srzic odradi predsjednicke izbore.

No, njeno odugovlacenje s ocitovanjem vec je, cini se, uzelo svoju prvu "žrtvu". Naime, kako se neslužbeno saznaje, zbog vodenja Informativnog programa dok je Novak-Srzic bila na bolovanju, celništvo kuce na Prisavlju donijelo je odluku da s pozicije zamjenika glavne urednice smijeni Dražena Majica. Kap koja je prelila cašu navodno su predsjednicki izbori i kraval s izlaznim anketama koje Informativni program HTV-a najprije nije imao, a onda ih je i prakticki ukrao od komercijalnih televizija RTL-a i Nove TV.

Službena objava, odnosno formalna provedba ove odluke, doduše, tek treba uslijediti, no cinjenica je da se radi o znakovitoj poruci samoj glavnoj urednici, s obzirom na to da je teško vjerovati da je njen zamjenik išta radio bez njenog znanja.


Podijeli: Facebook Twiter