Smijehom i glazbom za Gorana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na humanitarnom koncertu za teško bolesnog Gorana Pavljaševica u petak u prepunom Istarskom narodnom kazalištu nastupili su Todor, Gabi i Marijan iz grupe Nola te Muha i Vedran na gitarama. Prodane su 544 ulaznice te je prikupljeno 16.320 kuna, a iznos nije konacan jer je donaciju u ime Grada Pule obecao i gradonacelnik Boris Miletic.

Humanitarni nastup uz pomoc Rock Caffea organizirali su djelatnici kazališta u kojem je Pavljaševic radio kao inspicijent, a on je i prisustvovao i sinocnoj priredbi. Na sceni je "glavni lik" bio neumorni Todor. On se u svojim vicevima najviše bavio medunacionalnim stereotipima, no onda je u otkacenoj blues parodiji s Muhom i Vecom pokazao i kako u njegovoj izvedbi zvuce francuski, ruski, madarski ili rumunjski.

Naravno da nije mogao barem nakratko ne spomenuti premijerku, a da bi bio aktualan, na metu je uzeo euforiju koja se podigla oko turske sapunice u kojoj su glavni likovi „Onur i Šeherezada ili Šeheresprida, kako se vec zove“. Bez stanke upadao je iz jedne dosjetke u drugu, što je publika docekivala i ispracivala unisonim pljeskom ili pak izdvojenim pojedinacnim meškoljenjima.

Najbolji je Todor ipak kada se dohvati Istrijana, tu je 100 posto na svom terenu, pa je predložio zašto ne bi služba za korisnike racunala umjesto u Zagrebu bila smještena, na primjer, u Velikim Vareškima. Tada bi razgovor tekao ovako: „Dobar dan, imam problema s kompjuterom. – Da kad si šempijo!“

Vodeci dvojac pulske Nole Gabi i Marijan opušteno su, uz zvuke gitare i Gabin savršeno cisti glas, proveli publiku kroz „Grad iz snova“ te „Dio tebe“, završivši ocekivano negdje „Iznad oblaka“ i navevši publiku koja je pomalo stidljivo pljeskom pratila ritam njihovih skladbi, da iz sveg glasa otpjeva zadnji refren ovog njihovog hita.

Muha i Veco, prije no što su u drugom dijelu poslužili kao pratnja Todoru, izveli su nekoliko obrada akusticnih obrada od kojih je izvrsno raspoloženoj publici najbolje sjela „Suzie Q“.


Podijeli: Facebook Twiter