Smetamo jer upozoravamo na uništavanje Vodovoda

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"S obzirom na dogadaje u pulskim gradskim poduzecima ocito je da politicka oligarhija ima pod kontrolom policiju, Državno odvjetništvo, pravosude i medije", rekao je predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera Bruno Bulic na konferenciju za novinare u nedjelju.

Bulic je dodao da politika i uprave društva pokušavaju destabilizirati rad sindikata i osnivanjem novih sindikalnih lista. Za to je naveo primjere u Zracnoj luci Pula, Pulaprometu, Luci Pula, Herculanei i Vodovodu gdje se, kaže, pokušavaju oformiti novi sindikati, tuži SIK i provodi nevideni mobing nad strucnim i odgovornim osobama, a sve u sprezi Uprave s drugim sindikatom, Samostalnim sindikatom radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima.

- Nas tuži lokalna samouprava, što je primjer kakvog nema u državi. Posljednji se put tako nešto u Istri dogodilo izmedu dva svjetska rata za vrijeme Mussolinija. Lokalna samouprava ustvari tuži svoje gradane, što mogu samo ludaci. Sve dosadašnje tužbe uprave gradskih poduzeca su izgubile i platile paprenu cijenu javnim novcem, napomenuo je predsjednik SIK-a.

Da bi izbjegao nove sudske tužbe, o direktoru Vodovoda Darku Višnjicu govorio je u pitanjima.

- Tko je taj direktor koji je donio toliko problema u kratko vrijeme? Je li sam sebi želio dati stimulaciju bez znanja NO-a i place u javnom poduzecu proglasio tajnima? Je li si uredio s kožnim garniturama kancelariju koja je dosadašnjim direktorima bila dovoljno dobra? Vozi li automobil sa srpskim tablicama?, sipao je Bulic.

Prema Bulicu, najava otkaza sindikalnom povjereniku SIK-a u Vodovodu Stanku Radulovicu provedba je plana gaženja ovog sindikata koji konstantno upozorava da se pulski Vodovod želi uništiti da bi se što lakše objedinio istarski vodoopskrbni sustav i privatizirao.

- Smetamo jer konstantno upozoravamo na veliki biznis koji se krije iza svega. U svim tranzicijskim zemljama koje su pristupile EU-u voda je poskupjela 500 posto, a nakon privatizacije država je bila primorana za deset-dvadeset puta vecu cijenu otkupljivati nazad vodovodni sustav. Kada se bude objedinio vodoopskrbni sustav Istre, pulski ce Vodovod izgubiti pozicije, upozorio je predsjednik SIK-a.

Rekao je da su optužbe protiv Radulovica izvadene iz bilješki revizorske firme koju je angažirao direktor, a koja ujedno radi novu sistematizaciju radnih mjesta u Vodovodu. Stoga je SIK predao dva zahtjeva za inspekcijski nadzor. Prvi se odnosi na primjenu Pravilnika o evidenciji prisutnosti na poslu direktora, a drugi za nadzor Vijeca za vodne usluge za novu cijenu vode pulskog Vodovoda kojom se ovo poduzece, zakljucio je, gura u gubitak. (G. ROJNIC)

U ponedjeljak prosvjed 40-ak sindikalnih povjerenika

Prosvjedu u znak podrške povjereniku SIK-a u Vodovodu Stanku Radulovicu prisustvovat ce 40-ak njegovih kolega iz SIK-a. Okupit ce se u ponedjeljak u 9 sati pred Vodovodom da bi još jednom ukazali na nepravilnosti u namjeri da strucna i odgovorna osoba, koja nije odgovorna za izradu Plana i rebalansa Vodovoda, vec su to Uprava, NO i Skupština, dobije otkaz.


Podijeli: Facebook Twiter