Smells Like 2Cellos Spirit

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U povodu 20. godišnjice prvog i vec kultnog Nirvaninog albuma "Nevermind" nova globalna atrakcija klasicara u pop vodama 2Cellos, Stjepan Hauser i Luka Šulic, ovoga su puta obradili Nirvanin najveci hit "Smells Like Teen Spirit".

Nakon vec provjerenih uspješnih obrada ovaj je talentirani dvojac dokazao i da ima i vrlo jasnu sliku o tome kako kanalizirati vlastite emocije i ljubav prema glazbi bilo kojeg žanra. Vodeci se tom formulom, nezaustavljivi, energicni i neumorni klasicari nedavno su nastupili na Google Festivalu u Izraelu te s Eltonom Johnom, kojeg prate na trenutnoj svjetskoj turneji, na Rock Rio festivalu pred više od 100 tisuca ljudi.

Trenutacno su u Las Vegasu, gdje s Eltonom nastupaju na Million Dollar Piano Showu, a nakon Vegasa odlaze na dugo ocekivani put u Japan, gdje nastavljaju promovirati svoj prvi album koji je tamo postao pravi hit.

Podsjetimo da se na albumu nalaze obrade pjesama u celo aranžmanima od prve, s kojom je sve pocelo, "Smooth Criminala" Michaela Jacksona, preko pjesme "Welcome to the Jungle" Guns'n'Rosesa i "With or without you" U2 do Stinga, Coldplaya, Musea, Nine Inch Nails i, eto, Nirvane.

Poslije Japana uslijedit ce velika koncertna turneja kojom ce obici Latviju, Litvu, Rusiju, Ukrajinu, Singapur, Indoneziju, Maleziju, Australiju i Novi Zeland, gdje ce do Božica otvarati svaki koncert Eltona Johna. (L. B.)


Podijeli: Facebook Twiter