Smeće na deponij Cere do 2015.

Sanirani deponij komunalnog otpada Cere otvoren je lani u travnju (I. RADIĆ)
Sanirani deponij komunalnog otpada Cere otvoren je lani u travnju (I. RADIĆ)

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost izdašno će sufinancirati drugu fazu sanacije odlagališta komunalnog otpada Cere, potvrdio nam je Alen Golja, direktor Komunalnog poduzeća 1. maj Labin. Projekt komunalca, procijenjene vrijednosti oko 15,6 milijuna kuna, obuhvaća izgradnju pretovarne stanice, centra za reciklažu i polja za kompostiranje.

Fond će platiti 80 posto radova, a ostatak će 1. maj podmiriti kreditnim sredstvima. Gradsko poduzeće prekjučer je potpisalo ugovor sa zagrebačkom tvrtkom Ecoina, odabranom na javnom natječaju za izradu idejnog, glavnog i izvedbenog projekta. Dokumentacija košta 650 tisuća kuna, a u cijelosti je financira Fond.

Radovi bi, ističe Golja, trebali početi u listopadu, jer pretovarna stanica mora biti gotova do kraja veljače dogodine, s obzirom na to da je 1. maj uvršten u pokusni rad županijskog centra za gospodarenje otpadom Kaštijun. Ostali objekti na deponiju zgotovit će se tijekom 2014. godine. Smeće bi se na Cere trebao odlagati do 2015., kada zakon nalaže početak rada županijskih centara za gospodarenje otpadom. (I. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter