Smanjena kvadratura POS stanova

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uoci objavljivanja javnog poziva Puljanima za prijavu u Program društveno poticane stanogradnje, Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama obvezala je Grad na smanjenje kvadratura stanova prema broju clanova domacinstva, rekla je zamjenica gradonacelnika Vera Radolovic na konferenciji za novinare. Prema izmijenjenim kriterijima odluke o mjerilima za kupnju POS stanova, samci mogu kupiti stan do 44 cetvorna metra, dvije osobe do 55, tri do 60, cetiri do 73, pet do 77, šest do 94, a sedam osoba do 104 kvadrata. Podnositelj ima pravo podnijeti zahtjev za kupnju samo jednog stana. Ako tijekom natjecaja ne bude zainteresiranih osoba s vecim brojem clanova obitelji za kupnju veceg stana, mogu ga kupiti i podnositelji zahtjeva s manje clanova obitelji.

Radolovic, koja je ujedno predsjednica povjerenstva za provedbu programa POS-a, rekla je da ce nakon javnog poziva, do kraja godine, biti utvrdena lista prvenstva za kupnju stanova po uvjetima povoljnijim od tržišnih. Rok za predavanje dokumentacije bit ce 30 dana od objave javnog poziva. Nakon toga o listi za dodjelu stanova odlucivat ce povjerenstvo u kojem su predstavnici APN-a i Grada.

- Ne znamo hoce li biti izgradeno sto ili 150 stanova jer parcela u Šijani u vlasništvu Grada ima cetiri tisuce cetvorna metra, a dozvoljena je gradnja od 2.800 cetvornih metara u tlocrtu. Projekt ce se napraviti prema pristiglim zahtjevima koji ce odrediti broj stanova za izgradnju. Grad nastoji olakšati našim sugradanima i obiteljima koji nemaju stan da lakše riješe stambeno pitanje, rekla je Radolovic. Istaknula je da Grad ulaže zemljište vrijedno od šest do sedam milijuna kuna te tri do tri i pol milijuna za komunalni doprinos i prikljucke.

Procelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu Damir Prhat rekao je da nakon formiranja liste prvenstva slijedi predugovor Grada s APN-om, potom projektiranje, pa izgradnja i primopredaja kljuceva stanova. Svi zainteresirani mogu u gradskoj pisarnici podignuti obrasce za prijavu u program POS-a, a sve informacije bit ce objavljene i na web stranici Grada www.pula.hr. Zbog povoljnije cijene od maksimalnih 950 eura po kvadratu i kreditnih uvjeta kupnje stanova u Gradu ocekuju velik broj zahtjeva Puljana.


Podijeli: Facebook Twiter