Smanjen proračun Općine Kanfanar

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

Općinsko vijeće Kanfanara je jednoglasno prihvatilo rebalans ovogodišnjeg proračuna, koji se s 11,8 smanjuje na 10,9 milijuna kuna. Načelnik Sandro Jurman je rekao da planirani proračun neće biti ostvaren jer nije dobivena planirana potpora Hrvatskih voda za gradnju kanalizacije, umanjena je donacija za uređenje Dvigrada, a zbog izmjena prostornog plana nisu ostvareni prihodi od prodaje nekretnina.

- Zbog umanjena proračuna nisu ugroženi naši programi, od gradnje komunalne infrastrukture do socijale. Ove smo godine dovršili proširenje kanfanarskog groblja, gradimo kanalizaciju za Mariće i Buriće, asfaltirali smo nerazvrstane ceste u Šorićima, Mrganima, Ladićima, Žuntićima i Kanfanaru i ostvarili druge manje projekte. Ipak, zbog krize koja ne popušta smanjit ćemo donacije udrugama za pet posto, a nećemo ni isplatiti božićnice djelatnicima općinske uprava i Limske drage, najavio je Jurman.

IDS-ov vijećnik Anton Modesto, HSLS-ov Silvano Ive i HDZ-ov Mario Sošić naglasili su da će zbog potrošene rezerve za gradnju kanalizacije od 1,8 milijuna, nemogućnosti prodaje nekretnine i smanjene gradnje proračun narednih godine biti manji, pa će biti nužni novi rezovi. Modesto je predložio da vijećnici moraju početi od sebe i smanjiti naknade za sudjelovanje u radu vijeća. Ive je pak predložio sastanak sa proračunskim korisnicima na kojem će biti obaviješteni o nužnost štednje.

Zaključujući raspravu načelnik Jurman je rekao da stanje nije alarmantno, ali se treba na vrijeme pripremiti za godine u kojima će dosadašnji proračuni biti lijepa uspomena. (A. POKRAJAC)


Podijeli: Facebook Twiter