Smaknut preostali krivac za atentate u Mumbaiju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jedini preživjeli iz skupine odgovorne za atentate u Mumbaiju u studenom 2008., 25-godišnji Pakistanac, pogubljen je vješanjem u srijedu u zatvoru na zapadu Indije, četiri godine nakon trodnevnog pokolja u kojemu je poginulo 166 osoba, objavile su vlasti.

Mohamed Kasab pogubljen je u srijedu ujutro u zatvoru Yerawada u Puneu, u državi Maharashtra u kojoj je glavni grad Mumbai, nakon što mu je indijski predsjednik Pranab Mukherjee odbio zahtjev za pomilovanjem.

"Kasab je premješten u zatvor Yerawada prije dvije godine. Obješen je rano jutros", izjavio je novinarima R. R Patil, ministar unutarnjih poslova Maharashtre. Kasab je dotad bio zatočen u zatvoru visoke sigurnosti u Mumbaiju.

"Njegovo pogubljenje predstavlja ispunjenje pravde za žrtve atentata", kazao je on.

Bio je jedini preživjeli iz skupine od deset teško naoružanih militanata koji su napali luksuzne hotele, turistički restoran, glavni kolodvor i židovski centar u Mumbaiju, usmrtivši 166 osoba i ranivši više od 300, od 26. do 29. studenoga 2008.

Preostalih devet pripadnika skupine ubile su snage sigurnosti. Kasab je osuđen na smrt 2010. a njegovo pogubljenje prvo je u Indiji od 2004. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter