Službi zaštite i spašavanja IŽ godišnje priznanje

Denis Stipanov (desno) prima nagradu od ministra Ranka Ostojića
Denis Stipanov (desno) prima nagradu od ministra Ranka Ostojića

U šibenskom Hrvatskom narodnom kazalištu održana je središnja svečanost u povodu obilježavanja Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite u Republici Hrvatskoj. Svečanoj sjednici su prisustvovali potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, njegova pomoćnica Ines Krajčak, general Oružanih snaga Ivan Jurić, ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Jadran Perinić te brojni predstavnici civilne zaštite.

Na svečanosti je ministar Ostojić dodijelio godišnje nagrade za 2013. godinu, a najviše razloga za slavlje imala je Služba zaštite i spašavanja Vatrogasne zajednice Istarske županije, koja je dobitnik godišnje nagrade za 2013. godinu.

Prilikom dodjele nagrade, koju je primio Denis Stipanov, voditelj Službe zaštite i spašavanja Vatrogasne zajednice Istarske županije, istaknuto je da je Istarska županija prva, 2006. godine, u Hrvatskoj ustrojila Službu za zaštitu i spašavanje pri županijskoj vatrogasnoj zajednici te je od tada svojom stručnošću i kvalitetnim radom uspjela uspostaviti kvalitetan sustav zaštite i spašavanja u Istarskoj županiji.

Napomenuto je da su sve udruge građana koje se bave zaštitom i spašavanjem uvezane u jedinstveni sustav, koji nadopunjuje profesionalne snage zaštite i spašavanja, te je takav sustav zaštite i spašavanja jedinstven u državi pa mnogi slijede istarski primjer. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter