Službenica u RBA-i skinula 40.000 kuna s racuna klijentice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tridesetdevetogodišnja Puljanka, službenica jedne banke u Puli, a kako neslužbeno doznajemo radi se o poslovnici RBA banke u Ciscuttijevoj ulici, osumnjicena je za krivotvorenje isprava i pronevjeru. Kako proizlazi iz kriminalistickog istraživanja koje su proveli inspektori iz Odjela gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave istarske, pocinjenjem tih kaznenih djela bankarica se okoristila za 40.000 kuna.

Nakon što je policija o ovome slucaju proslijedila posebno izvješce Opcinskom državnom odvjetništvu u Puli, protiv 39-godišnjakinje je u meduvremenu i podignuta optužnica zbog sumnje da je pocinila spomenuta dva kaznena djela.

Kako je priopcila PU istarska, slucaj datira iz veljace 2009. godine kada je 39-godišnjakinja sacinila lažni ugovor o namjenski orocenom depozitu, a godinu dana kasnije i lažni ugovor o štedno-investicijskom paketu, koje je dala ovjerila potpisom i pecatom te ih dala na potpis 40-godišnjakinji iz Rapca.

Nakon što je potpisala ugovore, 40-godišnjakinja je nekoliko desetaka tisuca kuna predala službenici da bih orocila, no službenica ih je uplatila na tekuci racun 40-godišnjakinje. Tako je tijekom 2009. i 2010. 39-godišnjakinja u nekoliko navrata neovlašteno podigla novac s racuna 40-godišnjakinje, a da bi prikrila neovlaštene transakcije, sacinila je naloge za isplatu na kojima je krivotvorila potpis 40-godišnjakinje, koja joj za tu rabotu nije dala dopuštenje, niti je za nju znala. Na taj je nacin banku oštetila za oko 40 tisuca kuna. (M. VUKŠIC)


Podijeli: Facebook Twiter