Slurp! promovira domaće snage


Ovogodišnji Slurp! festival zatvara se u subotu partyjem u štinjanskoj tvrđavi Punta Christo, koji će trajati od 22 do 6 sati. Četvrto je to i posljednje ovoljetno Slurp okupljanje, a budući da se radi o zaokruživanju cijele sezone, program je sastavljen od atraktivnih imena regionalne elektronske glazbe. U "grotlu" će nastupiti domaći DJ-evi Make, Arsen Pavešić vs, Bebetto, Adoo, Mystic i Rich, a u dvorištu L Jay, Sheco, MC Chakka, Pulap Reggae Station i Fetti. Cijena ulaznice iznosi 30 kuna prije i 40 kuna nakon ponoći. Nakon iznimne bogate koncertne festivalske sezone (uz Slurp, tradicionalno su se na ovoj lokaciji održali Seasplash, Dimensions i Outlook festival), štinjanska tvrđava Punta Christo zatvara svoja vrata do idućeg ljeta.

Četiri ovosezonska termina

U poplavi festivala s brojnim inozemnim zvijezdama, Slurp! festival se primarno opredijelio za promociju lokalnih i regionalnih DJ-eva i producenata. To je, osim što jača domaću scenu, i financijski zahvalnije. U tom smislu, Slurp! sigurno ne spada u pretenciozne festivale i ne stremi festivalskim masama i velikim komercijalnim učincima.

Kao i proteklih godina, i ovog se ljeta Slurp! zbivao u četiri pojedinačna termina, a prvo izdanje 14. lipnja predvodila je poznata osječka DJ-ica Miss Sunshine sa svojim toplim, šarenim i melodičnim techno izričajem, a te su večeri još nastupili Oetam, techno projekt Matea Klaića, DJ Make, jedan od pionira elektronske scene u Hrvatskoj, Krekman, čiji je stil baziran na house deeptechu i vokal technu s moćnim grooveom, te svojim energičnim deep house/techno setovima Rich odnosno Samir Kamber.

Veterani i nove generacije

Da je organizatorima Slurpa prvenstvena namjera jačanje domaće scene, vjerno je pokazalo drugo festivalsko izdanje 4. srpnja, kada je štinjanska je tvrđava bila mjestom prvog općeg skupa istarskih DJ-eva elektronske glazbe pod nazivom "Istria Electronic Music DJs Gathering". Za premijerno okupljanje odabrana je kombinacija veterana istarske scene i najznačajnijih predstavnika nove generacije. Glavnu tech' pozornicu predvodio je Lemon, jedan od pionira DJ kulture u Puli s više od 20 godina staža, te nove istarske DJ zvijezde Adoo i Tino Dobrić, kao i Innaca i Damian, novi motori-pokretači pulske scene kroz radijsku emisiju Music After Dinner te klupske večeri u popularnom Monte Serpenteu. Glavni tech' floor začinio je sve aktivniji veteran Tomi Rollo, poznat iz Midnight Lunch serijala. Drugi, deep floor u grotlu tvrđave predvodio je XXL, jedno od zaštitnih lica zlatne ere partijanja u Istri s kraja 90-ih godina te Mr Marley iz Labina, aktivan još od vremena kultnih festivala na Girandelli. Live act nastup na prvom Gatheringu spremio je sve zapaženiji tandem tandem Duplo, a tu su bili još i Katie Heart i Trevor McDeep, dvoje mladih entuzijasta i reprezentativci novog vala DJ-inga u Istri. Jedini ne-istarski DJ na ovom događaju bio je Arsen Pavešić, Riječanin sa zagrebačkom adresom, voditelj kluba Sirup te jedan od rezidenata Slurp! serijala i pokretač inicijative za ovom revijalnom prezentacijom lokalne DJ scene.

Inozemni gost i premijere

Na trećem, predzadnjem izdanju Slurpa, 2. kolovoza, na tvrđavi Punta Christo nastupila je ikona rave generacije Mr. C, punim imenom Richard West, poznat i kao frontmen škotske dance grupe The Shamen (pjesme "Move Any Mountain", "Love, Sex, Intelligence" i "Ebeneezer Goode"). Podršku su mu tada pružile zagrebačke snage Felver, Sergej Snooze i Jan Kinčl - Zero, a uz nezaobilaznog pulskog DJ-a Bebetta, te su večeri svoju premijeru na Slurpu! imali članovi pulskog crewa/labela Vakum, sve popularniji Borut Cvajner te Evan i Disrupted Project u live formaciji. (Zoran ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter