Slurp! Festival: Petar Dundov na Punti Christo

Ovomjesečni program u Seasplash Summer Clubu
Ovomjesečni program u Seasplash Summer Clubu

Vodeća figura hrvatske elektronske scene i svjetski poznati techno producent i glazbenik Petar Dundov, uz podršku poznatih techno snaga domaće scene, Makea, Bebetta, Zika i Adooa, nastupit će u subotu na štinjanskoj tvrđavi Punta Christo kao headliner na prvom od četiri ovoljetna uprizorenja Slurp! Festivala.

Petar Dundov jedan je od pionira techno glazbe u ovom dijelu Europe, koji je svoja prva djela izdao još davne 1993. da bi potom s bratom Simonom pokrenuo prvi hrvatski techno live act Brother’s Yard. Kao DJ i live performer nastupao je diljem svijeta, a danas iza sebe ima 50-ak singl izdanja te tri samostalna albuma, na kojima je, prema brojnim kritičarima, techno glazbu uzdignuo na viši stupanj pa je tako njegov harmonični techno uspoređivan s radom skladatelja Phillipa Glassa ili Jean-Michela Jarrea.

Njegovim nastupom otvara se ljetna sezona Seasplash Summer Cluba. Naredne subote, 22. lipnja, održava se na istoj lokaciji Summer Showcase, a uz rezident DJ-eve L Jay & 207, nastupit će pulski producent i DJ Tricky D i Kodin iz Karlovca. Za dva tjedna, 29. lipnja, na Punti Christo, u sklopu Blackonnection hip-hop showa, nastupit će talentirani i karizmatični reper Fil Tilen i back vocal MC Tone Tuoro, domaćin programa Chew The Fat! Croatia, te DJ Kool S. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter