Slunjski: Fimi media posao dobila legalno

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bivši voditelj Službe za javnu nabavu u Hrvatskim šumama Mladen Slunjski posvjedočio je danas na suđenju u slučaju Fimi media da su s istoimenom marketinškom tvrtkom počeli surađivati od 2006. u nabavi novogodišnjih darova te da je sve bilo po zakonu.

Ispričao je da su 2006. i 2007. imali pozivne natječaje na koje je pozvano pet tvrtki među kojima i Fimi media, a od 2008., nakon što je izmijenjen Zakon o javnoj nabavi, novogodišnji programi nabavljali su se otvorenim postupkom javne nabave.

Po riječima svjedoka, tvrtka Fimi media dobila je poslove 2006. i 2007. jer je bila najbolja, a 2008. posao nabave rokovnika dobilo je poduzeće Intergrafika, dok je natječaj za kalendare poništen jer nisu bila osigurana financijska sredstva. Na isti su način nabavu provodile i podružnice Hrvatskih šuma.

Svjedok je kazao da je popis tvrtki koje su pozvane na natječaj dobio od tadašnjeg predsjednika uprave Darka Beuka.

Riječ je o bivšem čelniku Hrvatskih šuma koji se u svibnju ove godine nagodio s tužiteljstvom te je uvjetno osuđen na 11 mjeseci zatvora u koji neće ići ako u idućih pet godina ne ponovi kazneno djelo. 

Beuka se teretilo da je od rujna 2006. do prosinca 2007. na zahtjev tadašnjeg premijera i predsjednika HDZ-a Ive Sanadera i HDZ-ova rizničara Mladena Barišića angažirao tvrtku Fimi media za razne poslove po cijeni većoj od tržišne te da je tako oštetio državnu tvrtku kojoj je bio na čelu za nešto više od milijun kuna.

Suđenje u slučaju Fimi medija nastavlja se u podne kada bi trebao svjedočiti bivši član Uprave Hrvatskih šuma Božidar Longin. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter