"Slučajni prolaznik" - prvi hrvatski 3D film u kinima


Prvi hrvatski film snimljen u 3D tehnologiji "Slučajni prolaznik" redatelja i producenta Joze Patljaka, priča o mladiću koji preživljava skupljajući boce po kantama za smeće, premijerno će se prikazati 7. svibnja u Cineplexxu Kaptol centra, a dva dana kasnije kreće u kinodistribuciju.

Film je premijerno prikazan u Areni na prošlogodišnjem filmskom festivalu u Puli, ispred šest tisuća posjetitelja, a ta projekcija na otvorenom zabilježena je kao rijetkost i u svjetskim razmjerima. U Puli je dobio posebnu Zlatnu Arenu za tehnološku inovaciju.

Iako netipično za takav žanr, film obiluje scenama snimljenima u 3D tehnologiji, a brojni su eksterijeri Zagreba koji je, rekao je Patljak za Hinu, prikazan iz potpuno drugačije vizure nego dosad. - On je posveta vremenu u kojem živimo, ne komentira nego prati dvoje neobičnih ljudi s dna društvene ljestvice koji jedva preživljavaju, ustvrdio je.

- Iako nije riječ o komediji, vjerujem da će ga gledati oni koji vole dobar film, odličnu sliku, kostimografiju i scenografiju, a dodatni razlog je i što je napravljen tehnologijom na razini svjetskih kinematografija, dodao je.

U filmu glume, među ostalima, Elizabeta Kukić, Igor Hamer i Neven Aljinović Tot, a plan je da uskoro krene i na inozemne filmske festivale.

Istaknutom hrvatskom producentu Jozi Patljaku to je prvi redateljski uradak, a u nezavisnoj produkciji Alka filma upravo se snima još jedan 3D film, crna komedija "Simon čudotvorac" u kojoj glume Sven Jakir i Dean Krivačić, a koji će, najavio je Patljak, premijeru vjerojatno imati na ovogodišnjem festivalu u Puli. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter