Slučaj "Zephyr": Ispitani istražitelji PNUSKOK-a

Vidovića se tereti za pokušaj ubojstva početkom lipnja 2010. godine (S. PERŠIĆ)
Vidovića se tereti za pokušaj ubojstva početkom lipnja 2010. godine (S. PERŠIĆ)

U nastavku suđenja Porečanima Sebastijanu Vidoviću (35) i Antoniju Barbiću (33) svoj su iskaz na Županijskom sudu u Puli dala dvojica istražitelja iz PNUSKOK-a i braniteljica drugookrivljenog Barbića o okolnostima pritiska i prisile Barbića u davanju iskaza, odnosno zbog ocjene zakonitosti.

Vidovića se tereti da je početkom lipnja 2010. na parkiralištu kasina Zephyr u Plovaniji pokušao ubiti Danijela Čibarića (36), a Barbića za pomaganje Vidoviću. Sutkinja Dorjana Dolenec Kujundžić je za sljedeću raspravu odredila pribavljanje zapisnika ispitivanja iz USKOK-a.

Istražitelji iz PNUSKOK-a su izjavili da nikakvih pritisaka prema Barbiću nije bilo, kao ni ucjene. Naime, istražitelji su uhitili Barbića u Zagrebu zbog sumnje ne zloporabu opojnih droga, a tijekom ispitivanja on je sam počeo pričati o slučaju "Zephyr".

Na prošloj raspravi je Barbić kazao da su mu istražitelji prijetili da će njegova sestra dobiti otkaz ukoliko ne potpiše iskaz, koji zapravo nije dao. Iskazali su da je Barbić na ispitivanju 8. rujna 2010. godine u Poreču bio u društvu braniteljice te da niti u jednom trenutku nije bio sam, a isto je potvrdio i sam Barbić. (M. SARDELIN)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter