Slucaj Saše Mesic prepušten DORH-u?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kci bivšeg predsjednika države Saša Mesic Kontrolnom uredu Grada Zagreba nije dostavila dokumentaciju putem koje bi se moglo utvrditi kako je i na što u prošloj godini potrošila novac u tvrtki Terme Zagreb, zbog cega ce njezin slucaj gradski oci po svemu sudeci dati na postupanje Državnom odvjetništvu. Ovu informaciju nam je potvrdio šef gradskog kontrolnog ureda Mirko Herak. Po informacijama koje smo dobili, obavijest Državnom odvjetništvu za daljnje postupanje vec je napisana i sad se samo ceka da taj potez odobri gradonacelnik Milan Bandic.

Podsjetimo, kci bivšeg predsjednika Stjepana Mesica na celu je tvrtke Terme Zagreb, koju su zajednicki osnovali Grad Zagreb i Ina. Za clanicu Uprave Ina je delegirala Sašu Mesic, dok je Grad Zagreb na mjesto svog clana Uprave postavio Davora Havraneka. Po društvenom ugovoru o osnivanju poduzeca, njih dvoje morali su supotpisivati sve odluke. Havranek je dao Kontrolnom uredu izjavu da nije supotpisivao nikakve odluke pa tako ni one o trošenju novca tvrtke, zbog cega se u Gradu javila sumnja da je Saša Mesic pocinila kazneno djelo zloporabe položaja i ovlasti.

Saša Mesic rezolutno odbija ovakve insinuacije te tvrdi da je društveni ugovor izmijenjen u prosincu prošle godine, a izmjene su, kaže, omogucile da sama potpisuje dokumente.

- Mi smo za ponedjeljak sazvali sjednicu Skupštine poduzeca, a kad Skupština to odluci - pozvat cemo predstavnike Grada i Ine da naprave uvid u dokumentaciju. Gradu Zagrebu izvješca smo slali svaki mjesec i ja nemam nikakvu frku zbog njihovih najava da ce predmet dati Državnom odvjetništvu. Mi smo u meduvremenu pozvali neovisnu reviziju, koja je pokazala da je u Termama sve u redu. Buduci da oni «cackaju mecku», ja bih mogla podnijeti kaznenu prijavu protiv njihovog clana Uprave Davora Havraneka, koji se nije pojavljivao na poslu. Osnovano sumnjam da je on projekt potkopavao s namjerom, a to je kazneno djelo, kaže Saša Mesic.

Cijeli slucaj prokomentirao je i pravnik Zagrebackog holdinga Pero Kovacevic, koji provjere slicne Herakovima radi za potrebe Zagrebackog holdinga.

- Buduci da informacije koje imam ukazuju da je Saša Mesic neovlašteno samostalno potpisivala odluke, a nije dala izvještaj o tome, gradonacelnik i Kontrolni ured obavezni su to prijaviti i dati nadležnim tijelima da utvrde je li se radilo o kaznenom djelu zloporabe položaja i ovlasti, kaže Kovacevic.


Podijeli: Facebook Twiter