Slucaj predoziranja: Pušteni Pazinjani

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvojica Pazinjana I. V. (31) i F. B. (31), nad kojima je policija provela kriminalisticko istraživanje i utvrdila osnovanu sumnju da su omogucili Goranu Medancicu (29) da konzumira opojnu drogu u vozilu kia shuma koji je u vlasništvu jednog od njih, nakon ispitivanja kod istražnog suca Županijskog suda pušteni su da se brane sa slobode.

Kako smo saznali od glasnogovornice pulskog Županijskog suda Edvine Draguzet, predmet je dostavljen Opcinskom državnom odvjetništvu u Pazinu na daljnje postupanje, a do danas istražni odjel pulskog Županijskog suda nije zaprimio zahtjev za provodenje istrage.

Podsjetimo, dvojac je policija prijavila za kazneno djelo stavljanja na raspolaganje prostorija radi trošenja opojne droge za što im prijeti kazna zatvora u trajanju od jedne do pet godina.

Naime, u nedjelju ujutro u vozilu kia shuma kod bivše vojarne Veli Jože u Pazinu pronadeno je beživotno tijelo Gorana Medancica zvanog Džudi. Ocevid nad tijelom je, osim policije, obavio i dežurni istražni sudac Županijskog suda u Puli, a mrtvozornik je utvrdio da na njemu nema tragova nasilja.

No, na lijevoj ruci uocena je ranica od uboda pa se pretpostavilo da je rijec o predoziranju. Istražni sudac je stoga naložio obdukciju. Pokojni Medancic je prema policijskoj evidenciji bio poznat po kaznenim djelima zloporabe opojne droge.


Podijeli: Facebook Twiter