Slucaj Paravinja: Saslušanja svjedoka i u Puli

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Odbijena je žalba Dragana Paravinje (42) na rješenje o pokretanju istrage zbog sumnje da je ubio 17-godišnju Antoniju Bilic da bi prikrio pokušaj silovanja, doznaje se sa šibenskog Županijskog suda, na kojem su u cetvrtak saslušana dva svjedoka, medu njima i susjed koji je zadnji vidio nestalu djevojku.

Na pokretanje istrage žalio se Paravinjin branitelj po službenoj dužnosti Branko Baica koji je nakon uvida u spis ustvrdio da se optužbe na racun njegovog branjenika temelje na indicijama, a ne na materijalnim dokazima. Izvanraspravno vijece šibenskog suda tu je žalbu odbilo pa se istraga nastavlja.

Istražni sudac Igor Ninic saslušao je dva svjedoka, medu njima i Franu Bilica, susjeda obitelji nestale Antonije koji je djevojku zadnji vidio, i to u trenutku kad se ukrcala u Paravinjin kamion.

Svjedok novinarima nakon saslušanja nije želio ništa reci, a istražni sudac samo je kazao da je od sudova u Rijeci, Splitu i Puli zatražio da saslušaju svjedoke koji bi mogli biti važni za istragu.

Šibenski sud potom ce uzeti tjedan dana odmora te da ce se istraga nastaviti 9. i 10. kolovoza ispitivanjem Paravinjinih kolega s posla te drugih osoba koje bi mogle imati korisna saznanja u vezi s nestankom 17-godišnjakinje iz Kricaka, kojoj se trag gubi još 7. lipnja, kada je zadnji put videna kada je stopirala na Cikolskom mostu.


Podijeli: Facebook Twiter