Slučaj McCann: Policija će ispitati tri Portugalca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Britanska policija koja istražuje nestanak djevojčice Madeleine McCann u Portugalu 2007. godine želi ispitati tri muškarca za koje vjeruje da su u doba njenog nestanka provaljivali u kuće, izvijestio je u ponedjeljak britanski list Daily Mirror.

Po tabloidu, britanska policija se sprema otputovati u Portugal da bi ispitala muškarce, što bi bila prva uhićenja otkako su britanski inspektori 2011. počeli preispitivati slučaj.

Madeleine je u dobi od tri godine nestala iz svoje sobe u ljetovalištu Praia da Luz u Algarveu u svibnju 2007. dok su njeni roditelji večerali s prijateljima u obližnjem restoranu nakon čega je uslijedila globalna potraga koju su pratili mediji svijeta.

Policija je od tada došla do podataka o komunikaciji mobilnim telefonima koji su pokazali da su trojica osumnjičenih međusobno obavili brojne telefonske razgovore u satima nakon što je trogodišnja djevojčica nestala, piše list.

Britansko tužiteljstvo poslalo je međunarodni zahtjev portugalskoj policiji u kojem traži dopuštenje da uhiti trojicu osumnjičenih, napisao je list.

Glasnogovornik policije je potvrdio da je pismo upućeno portugalskim vlastima, ali nije želio komentirati njegov sadržaj.

- Možemo potvrditi da je poslano drugo pismo međunarodnog zahtjeva portugalskim vlastima, rekao je glasnogovornik.

Unatoč golemom zanimanju međunarodne javnosti i brojnim dojavama da je Madeleine viđana od Belgije i Španjolske sve do Maroka, Francuske i Malte i istrage koja je došla i do Australije, sudbina djevojčice ostala je tajna. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter