Slučaj Kučibreg: Bubola i dalje uznemiruje susjede

Lorizi i Boži Tuljak je uništeno cvijeće i sadnice
Lorizi i Boži Tuljak je uništeno cvijeće i sadnice

Okončano je suđenje i potvrđena presuda bujskog suda na drugostupanjskom sudu u slučaju Giuliana Bubole (73) iz Merišća i Lorize Tuljak iz Kučibrega, i to pravomoćnom presudom Buboli od četiri mjeseca zatvora, ali uvjetom na dvije godine, zbog prijetnji.

Tuljak se i nakon dobivenog sudskog postupka ne osjeća sigurnom jer, po njezinim riječima, problemi nisu gotovi. Naime, u proteklih mjesec dana netko je bagerom pomaknuo drva za ogrjev i kamenje između dvije kuće, koje je označavalo među. Pretpostavlja da je to bio Bubola te će ponovno podignuti prijavu protiv njega.

Žalba Bubolinog branitelja je odbijena kao neosnovana, a temeljila se na povredama odredbi kaznenog postupka i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja.

Kalvarija Lorize Tuljak i ostalih mještana počela je prije četiri godine kada je između njezine i Buboline kuće u Kučibregu postavljeno nekoliko križeva s njezinim imenom. Križeve je postavljao s namjerom da je ustraši, a uslijedila su i brojna verbalna obračunavanja. Mještani su naglašavali da Bubola uzurpira javno dobro i hvali se mogućnošću kupovine svega.

Gospođi Tuljak je rekao da će joj iskopati grob ispred kuće, a na prozor je postavio figuru vraga s natpisom "čekam te". Brojni mještani su nam svjedočili o Bubolinom ponašanju u selu.

Godine 2009. više od 60 osoba iz Merišća i Kučibrega potpisalo je peticiju protiv njega, no gotovo ništa se nije promijenilo. U Merišću, gdje također ima nekretnine, bilo je sličnih problema.

Tuljak nije zadovoljna presudom jer se problemi nastavljaju.

- Mogu sumnjati samo u njega jer nema tko drugi to napraviti. Između naših kuća je bila nekakva granica sačinjena od kamenja i drva, no to je netko izgurao i očistio, a čak su mi uništili sadnice i cvijeće. Službeno, granice između nas još nisu definirane te upravo zato sada čekamo vještaka. Jedan je geometar postavio kamen na točku razgraničenja, ali više ga nema, netko ga je maknuo, kaže Tuljak.

Podsjetimo da je bujski sud u studenom 2011. godine nepravomoćno osudio Bubolu zato što je tijekom veljače 2009. godine postavio križ s dva plastična kućišta za cvijeće, koja se koriste na groblju, na desetak metara od kuće obitelji Tuljak. Sredinom travnja je rukama udarao po zidu vanjskog stepeništa, a u svibnju je postavio više križeva s natpisima "Loriza" i "Božo". (Napisao i snimio M. SARDELIN)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD PONEDJELJKA


Podijeli: Facebook Twiter