Slučaj "Kos": Optuženici iznose obranu

Miro Đurić zvani Bombaš (M. SARDELIN/Arhiva)
Miro Đurić zvani Bombaš (M. SARDELIN/Arhiva)

U nastavku suđenja za dva pokušaja atentata na bivšeg dogradonačelnika Edu Kosa branitelj drugooptuženog Mira Đurića (42) u ponedjeljak je zatražio izuzeće članice sudskog vijeća, sutkinje Edvine Draguzet Sujevich jer je u predmetu u kojem se Đuriću sudilo na porečkom Općinskom sudu bila član vijeća Županijskog suda koje je odlučivalo o njegovoj žalbi na presudu.

Sudac Zdravko Garić, predsjednik vijeća pred kojim se na pulskom Županijskom sudu sudi trojici optuženih za dva atentata na Kosa, Nikici Ćuriću (46) iz Osijeka, Sefedinu Bilaliju (73) i Miru Đuriću (42), odbio je taj prijedlog obrane.

Đurićev branitelj tražio je da se iz spisa izuzmu određena vještačenja, očevidi i drugi dokazi jer su prema njegovom mišljenju protuzakonito obavljeni. Iako je prvotno na prethodnoj raspravi pristao da se vještačenje stručnjaka za telekomunikacije pročita, branitelj Mire Đurića je pak zatražio da se vještaka neposredno sasluša.

Bilalija tereti optužnica zbog poticanja na dva pokušaja teškog ubojstva, Đurića zbog jednog pokušaja ubojstva 2006. godine i poticanja na pokušaj teškog ubojstva, a Ćurića zbog pokušaja teškog ubojstva u studenom 2010. godine Eda Kosa, predsjednika Uprave Hrvatskih cesta, a donedavnog dogradonačelnika Poreča.

Suđenje se nastavlja u utorak kada će optuženici početi iznositi obranu. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter