Slucaj Kos: Ne radi se o pokušaju ubojstva

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Policija je završila ocevid u vezi s pucnjavom na Eda Kosa 17. studenog u Kukcima kraj Poreca. U konzultaciji s nadležnim Županijskim državnim odvjetništvom za sada je utvrdeno da se radi o kaznenom djelu dovodenja u opasnost života i imovine opceopasnom radnjom ili sredstvom.

Za sada se ne zna tko je pocinitelj te se za njim intenzivno traga. Svi tragovi i predmeti izuzeti s mjesta dogadaja poslani su na vještacenje u Centar za forenzicna ispitivanja, istraživanja i vještacenja "Ivan Vucetic" u Zagrebu. Istraga se nastavlja, stoji u priopcenju iz PU istarske.

Na naše pitanje o detaljima pucnjave te o kakvom se pištolju i prigušivacu radi, Valter Opašic iz PU istarske nije htio odgovoriti jer istraga još traje. Isti odgovor smo dobili na pitanje je li i gdje pronadena cahura i gdje je završio ispaljeni metak.

Podsjetimo da je nepoznata osoba sacekala Kosa u dvorištu obiteljske kuce u srijedu navecer. Oko 21.30 se dovezao automobilom, izašao iz njega te sa sobom ponio torbu, kada je prema njemu krenula osoba s pištoljem i opalila hitac u njegovom smjeru, promašivši ga.

Kos je torbom udario napadaca, kojem je ispao pištolj te se dao u bijeg. Kos je potrcao za njim, ali je nakon stotinjak metara odustao, sklonio se kod susjedove kuce te pozvao policiju. Pištolj s prigušivacem je ostao u dvorištu kuce.


Podijeli: Facebook Twiter